/
بحث بيانات أعضاء هيئة التدريس - جامعة الزقازيق
بحث بيانات أعضاء هيئة التدريس
facebook
youtube
googleplus
twitter
zagazig
En
الموقع الشخصى
محمد عبدالله محمد حسين
الكلية الطب البيطرى - القسم صحة وسلامة وتكنولوجيا الغذاء
مراقبه الاغذيه
الدرجات العلمية
بكالوريوس فى مراقبه الاغذيه, -جامعة الزقازيق [2001]
ماجستير فى مراقبه الاغذيه, -جامعة الزقازيق [2005]
(تحسين الحالة الصحية لذبائح الماشية)
دكتوراه فى مراقبه الاغذيه, -جامعة الزقازيق [2008]
(السمات الفطرية للحوم الطازجه والمجهزة مع اهمية بالانواع الحالة للبروتين والدهون)
الحالة الوظيفية الحالية :
قائم بالعمل
التدرج الوظيفى الأكاديمى
معيد : 30/1/2002
مدرس مساعد : 23/6/2005
مدرس : 30/12/2008
أستاذ مساعد : 31/12/2013
أستاذ : 28/1/2019
الأبحاث العلمية
1 -
تقييم التجهيز الصحى لذبائح بدارى التسمين وتأثيره على فترة حفظها مبردة
2 -
Aflatoxin and Ochratoxin A residues in some meat additives (1435).
3 -
Effect of cooking methods on some antibiotic residues in chicken meat (1437).
4 -
Assessment of biogenic amines content in fresh cattle livers during chilling storage and pan-roasting (1437).
5 -
EFFECT OF POMEGRANATE PEEL POWDER ON THE HYGIENIC QUALITY OF BEEF SAUSAGE (1438).
6 -
Growth performance, carcass characteristics, meat quality and muscle amino-acid profile of different rabbits breeds and their crosses (1438).
7 -
Performance, carcass traits, meat quality and amino acid profile of different Japanese quails strains (1439).
8 -
" التوصيف الجزيئي و نمط المقاومة للمضادات الحيوية والتكوُّن الحيوي للفيبريو بارا هيموليتيكس و للفيبريو كوليرا المعزولة من القشريات ومرضى الاسهال" (1439).
9 -
أداء النمو وخصائص الذبيحة وجودة اللحوم والحموض الأمينية بالعضلات في سلالات الأرانب المختلفة وخليطهم (1438).
10 -
The effect of rosemary extract and lactic acid on the quality of refrigerated broiler fillets (1439).
11 -
مدي انتشار البكتيريا العنقودية الذهبية الحاملة للسموم المعوية والإشريكية القولونية المنتجة لسموم الشيجا في الأسماك في مصر: معايير الجودة ومخاطر الصحة العامة (1439).
12 -
الأداء وصفات الذبيحة وجودة اللحوم والأحماض الأمينية لسلالات السمان اليابانية المختلفة (1438).
13 -
تأثير طرق الطهى على بقايا المضادات الحيوية فى لحوم الدواجن (1437).
14 -
التقييم الميكروبى و المعالجة الصحية لذبائح حيوانات اللحم بإستخدام المطهرات العضوية (1439).
15 -
مدي تواجد وتقييم المخاطر الصحية لبقايا المعادن السامة (الرصاص والكادميوم) في لحوم الأبقار والخراف المصرية (1439).
16 -
Molecular characterization, antibiotic resistance pattern and biofilm formation of Vibrio parahaemolyticus and V. cholerae isolated from crustaceans and humans (1439).
17 -
The effect of rosemary extract and lactic acid on the quality of refrigerated broiler fillets (1439).
18 -
Prevalence of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus and Shiga Toxin Producing Escherichia coli in Fish in Egypt: Quality Parameters and Public Health Hazard مدى انتشار المكورات العنقودية الذهبية الحاملة للسموم المعوية والايشريكية القولونية (1440).
19 -
Egg Yolk IgY: A Novel Trend of Feed Additives to Limit Drugs and to Improve Poultry Meat Quality (1441).
20 -
Biogenic Amines and Aflatoxins in Some Imported Meat Products: Incidence, Occurrence, and Public Health Impacts (1441).
21 -
Molecular characterization of virulence and drug resistance genes-producing Escherichia coli isolated from chicken meat: Metal oxide nanoparticles as novel antibacterial agents (1441).
22 -
The Impact of Probiotics and Egg Yolk IgY on Behavior and Blood Parameters in a Broiler Immune Stress Model (1441).
23 -
Microbial Decontamination of Beef Carcass Surfaces by Lactic Acid, Acetic Acid, and Trisodium Phosphate Sprays (1442).
24 -
MALDI-TOF MS Based Typing for Rapid Screening of Multiple Antibiotic Resistance E. coli and Virulent Non-O157 Shiga Toxin-Producing E. coli Isolated from the Slaughterhouse Settings and Beef Carcasses (1442).
25 -
Bioactivity of Essential Oils for Mitigation of Listeria monocytogenes Isolated from Fresh Retail Chicken Meat (1443).
26 -
Ensuring safety and improving keeping quality of meatballs by addition of sesame oil and sesamol as natural antimicrobial and antioxidant agents (1442).
27 -
Efficacy of metal oxide nanoparticles as novel antimicrobial agents against multi-drug and multi-virulent Staphylococcus aureus isolates from retail raw chicken meat and giblets (1442).
28 -
Potential impact of stocking density on growth, carcass traits, indicators of biochemical and oxidative stress and meat quality of different broiler breeds (1443).
29 -
Impact of Dietary Egg Yolk IgY Powder on Behavior, Meat Quality, Physiology, and Intestinal Escherichia coli Colonization of Broiler Chicks (1443).
30 -
Health risk assessment of organochlorine pesticide residues in edible tissue of seafood (1444).
31 -
Growth, carcass parameters, biochemical and oxidative stress indices, and meat traits of duck breeds under different stocking densities (1444).
32 -
Anti-Biofilms’ Activity of Garlic and Thyme Essential Oils against Salmonella typhimurium (1443).
33 -
Improving the Shelf Life and Quality of Minced Beef by Cassia Glauca Leaf Extracts during Cold Storage (1444).
34 -
Risk assessment of toxic residues among some freshwater and marine water fish species (1445).
المجالات البحثية
تكنولوجيا الأغذية
مراقبة الاغذية
ميكربيولوجيا الأغذية
جامعة المنصورة
جامعة الاسكندرية
جامعة القاهرة
جامعة سوهاج
جامعة الفيوم
جامعة بنها
جامعة دمياط
جامعة بورسعيد
جامعة حلوان
جامعة السويس
جامعة المنيا
جامعة دمنهور
جامعة المنوفية
جامعة أسوان
جامعة جنوب الوادى
جامعة قناة السويس
جامعة عين شمس
جامعة أسيوط
شراقوة | الشرقية بين ايديك
اخبار الشرقية - شراقوة | الشرقية بين ايديك
جامعة كفر الشيخ
جامعة السادات
جامعة طنطا
جامعة بنى سويف